sushi2-normal.jpg

 

Olen kerrankin uskaltautunut maistamaan sushia ja nyt voin sanoa mielipiteeni siitä. Valitettavasti en kovin pitänyt sushista, mutta kaikki eivät pidä kaikesta ja maistoin kumminkin. Sushihan on kumminkin raakaa kalaa ja riisiä ja voi olla myös mm. kurkkua ym. vihanneksia. Suosittelen maistamaan ennen kuin tuomitset ja löysin myöskin netistä hyvän sushi ohjeen eli ei muuta kuin maistamaan ja ehkäpä myös kokkailemaan! (;

 

  • Neljälle:
  • 3 isoa, ohutta viipaletta raakaa lohta
  • 3 isoa, ohutta viipaletta raakaa tonnikalaa
  • 8 keitettyä katkarapua
  • 2 nori-arkkia
  • ½ kurkku
  • 3 viipaletta kylmäsavulohta
  • wasabia
  • garia (säilöttyä inkivääriä)
  • japanilaista soijaa
  • Riisi:
  • 2 ½ dl sushiriisiä
  • 5 dl vettä
  • 4 cl riisiviinietikkaa
  • ½ tl sokeria
  • 1. Huuhtele riisiä kylmässä vedessä kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Laita riisit kattilaan, jossa on lämmintä vettä, ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta 4-5 minuuttia. Alenna lämpöä vielä ja hauduta kannen alla 4-5 minuuttia. Ota pata liedeltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola ja kaada riisin päälle. Sekoita puulusikalla, kunnes riisi on jäähtynyt.

    2. Paloittele kalaviipaleet pienemmiksi. Kuori ja halkaise katkaravut, niin että ne kuitenkin pysyvät yhdessä. Muotoile riisistä pieniä tyynyjä kädessä, laita päälle pieni nokare wasabia (varoen, se on todella tulista) ja peitä lohi- tai tonnikalapalalla tai katkaravulla.

    3. Laita noriarkki bambumatolle (tai voipaperille) pitkä sivu itseäsi kohti. Taputtele arkin puolikkaalle (sinua lähinnä olevalle) ohut kerros riisiä, jätä 2 cm reunaa.

    4. Leikkaa kurkku ohuiksi tangoiksi ja laita kurkkua sekä savulohta kaistaleeksi riisin keskelle. Kääri nori rullalle bambumaton avulla, kostuta reunaa hieman jotta rulla kiinnittyy. Paloittele sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile sushi tuoreena wasabin, inkiväärin ja soijan kera.