images-normal.jpg

Päätin tekeväni tiramisua, mutta se ei mennyt aivan suunnitellusti. En kehdannut laittaa oma tekemääni tiramisun kuvaa, koska se oli aika kamalan näköinen. Päätin kumminkin tehdä sitä ja ulkonäkö oli aika kamala tai en tiedä pitikö sen näyttää siltä vai ei, mutta maku oli aivan taivaallinen. Täytyy tehdä tätä joskus uudestaan ja panostaa ehkä hieman enemmän ulkonäköön. Toivottavasti onnistutte paremmin kuin minä. Tässä käyttämäni ohje:

Tiramisu (8-10 annosta)

- 4 hyvälaatuista kananmunaa
- 4 rkl sokeria
- 400 g mascarponea
- 2-3 rkl jälkiruokaviiniä (esim. Vin Santo tai Sherry)
- 200 g tiramisukeksejä (Savoiardi)
- 1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
- 75 g tummaa suklaata
- 3-4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa vispilällä kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi seokseksi.

Vatkaa kananmunan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita valkuaisvaahto mascarponevaahtoon. Kaada sekaan loraus valitsemaasi makeaa viiniä ja sekoita. Rusinainen Vin Santo on erinomainen italialainen vaihtoehto.

Lusikoi kerros vaahtoa ison kulhon pohjalle. Ripottele päälle rouhittua tummaa suklaata. Kasta keksit kevyesti jäähtyneessä espresossa, ja lado vaahdon päälle keksikerros. Peitä keksit reilulla kerroksella mascarponevaahtoa ja ripottele päälle suklaata. Tee muutama kerros niin että mascarponekerros jää päälimmäiseksi. Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.